Roślinny krem
Grupa Ferrero w Polsce ogłosiła premierę roślinnej wersji swojego kultowego kremu orzechowo-czekoladowego – Nutella Plant Based. Produkt zastępuje mleko składnikami pochodzenia roślinnego, takimi jak ciecierzyca i syrop ryżowy. Nowa Nutella trafi na rynek jesienią 2025 r.
Rynek nieruchomości premium w Polsce – luksus, inwestycje i potencjał
Rok po jubileuszu 60-lecia, marka Nutella w Polsce nie tylko celebruje swoją historię, lecz także wprowadza nowości, odpowiadając na rosnące zapotrzebowanie na produkty roślinne. Coraz więcej konsumentów ogranicza lub rezygnuje z produktów pochodzenia zwierzęcego – z powodów zdrowotnych, etycznych lub wynikających ze stylu życia. – Od 60 lat miliony osób na całym świecie rozpoczynają dzień od kremu Nutella. Oferując krem Nutella Plant Based – najnowszy produkt w rozwijającym się portfolio marki – z ogromną radością powitamy wszystkich tych konsumentów, którzy będą chcieli dołączyć do grona naszych fanów. Opracowaliśmy tę nowość, aby dać konsumentom możliwość wyboru: produkt, który dostarcza ten sam wyjątkowy smak kremu Nutella, lecz w roślinnej odsłonie. To ten sam doskonały smak, kremowa konsystencja i najwyższa jakość, za które Nutella jest kochana – mówi Thomas Chatenier, odpowiedzialny w Ferrero Group za markę Nutella.
KS