W kolorze Ghany
Z Wojciechem Zarembą, fotografem, dyrektorem wykonawczym w PCC Organic Oil Ghana, rozmawiamy o pasji do fotografowania, łączeniu biznesu ze sztuką i kolorach Ghany.
Z Wojciechem Zarembą, fotografem, dyrektorem wykonawczym w PCC Organic Oil Ghana, rozmawiamy o pasji do fotografowania, łączeniu biznesu ze sztuką i kolorach Ghany.
Z adwokat Katarzyną Bórawską rozmawiamy o prawach, jakie przysługują nam jako podróżnym. Co zrobić, kiedy biuro podróży odwoła naszą wycieczkę, samolot ma znaczne opóźnienie, nasz bagaż zaginął? Odpowiedzi na te…
Z rankingu szkół podstawowych, opublikowanym przez portal WaszaEdukacja.pl, wynika, że w top 50 ponad połowa to placówki niepubliczne. Z danych GUS wynika, że szkoły i przedszkola prywatne to już jedna…
Czym jest witarianizm? Czy to ekonomiczna dieta i komu służy? O planie na długowieczność rozmawiamy z Mariuszem Budrowskim, promotorem zdrowego odżywiania.
Kryzys energetyczny nie może być pretekstem do zanieczyszczania powietrza spalaniem szkodliwych substancji. Jakie skutki dla naszego zdrowia (i portfela) będzie miało palenie byle czym? Rozmawiamy z Janem Ruszkowskim, koordynatorem Rady…
Gościem prof. Pawła Wojciechowskiego jest Marcin Popkiewicz, autor bestsellera „Zrozumieć transformację energetyczną”.
2 mln Polaków żyje w skrajnej nędzy, przy czym w kraju wyrzuca się 5 mln ton żywności. Za 60 proc. marnowanej żywności odpowiadają konsumenci. Czteroosobowa rodzina wraz z jedzeniem wyrzuca do kosza około 3 tys. zł rocznie, głównie…
Jak rozwodzić się z klasą? O czym warto wiedzieć i czego unikać? Gośćmi mec. Jacka Dubois jest mec. Ewa Milewska-Celińska i red. Monika Sobień-Górska.
O tym, jak oszczędzają kobiety, jak radzą sobie z domowymi finansami w obliczu rosnących cen i o przełamywaniu stereotypów i własnych lęków rozmawiamy z Martą Kobińską, twórczynią blogu piasekwbutach.pl, dyrektor…
Gwałtowny wzrost kradzieży w Polsce budzi zaniepokojenie. Programy socjalne, które miały hamować takie zachowania, nie pomogły. O sytuacji rozmawiamy z dr. Stanisławem Gawłowskim.
Jak Polacy korzystają z programów lojalnościowych. Jak wypadamy na tle innych krajów? Czy oferowane Polakom programy lojalnościowe są atrakcyjne dla klienta i czy pozwalają realnie zaoszczędzić pieniądze? Rozmawiamy z ekspertem…
Jedzenie jest nieodłączną częścią naszego życia, które można wykorzystać jako element, tworzący przyjazne środowisko pracy. Właśnie dlatego zapewnienie pracownikom np. lunchu stanowi dla nich realne wsparcie. W dodatku wspólne posiłki pozytywnie…