Jesienią warto zadbać o dobrą formę fizyczną, która ma również wpływ na naszą odporność. Przy większej aktywności fizycznej ważne jest zapewnienie w diecie odpowiednich ilości białka. Białko pomaga bowiem w budowie mięśni, tkanek i narządów wewnętrznych.
Spożywanie produktów bogatych w białko jest wskazane zarówno dla osób profesjonalnie uprawiających sport, jak i wszystkich tych, którzy dbają o zdrowy styl życia. Do diety warto więc włączyć najwyższej jakości produkty, np. od Mlekovity, szczególnie z linii Super Body Active, które stanowią źródło pełnowartościowych białek. Budowanie odporności wspomogą także mleczne produkty fermentowane, np. Dar Pro.
Co ciekawe, Mlekovita jest polskim producentem naturalnych koncentratów białek serwatkowych. Jest pierwszym bezpośrednim producentem smakowego WPC 80 – od surowca do gotowego produktu. Dzięki najnowocześniejszej w Polsce Fabryce Proszków Mlecznych, otwartej w 2017 r., firma konsekwentnie rozszerza asortyment produkowanych proszków mlecznych, w tym koncentratów białek serwatkowych.
– Coraz więcej Polaków ma świadomość, że regularna aktywność fizyczna jest konieczna, bo w ten sposób dbamy o własne zdrowie, dobre samopoczucie i sylwetkę. W związku z tym wzrasta również zainteresowanie produktami o zwiększonej zawartości białka – mówi Dariusz Sapiński, prezes zarządu Grupy Mlekovita.
Flagowym produktem wysokoproteinowym Mlekovity jest w 100 proc. naturalny, czysty koncentrat białka serwatkowego Super Body Active WPC 80. To bogate źródło pełnowartościowych białek, które m.in. przyczyniają się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej, oraz wapnia niezbędnego dla mocnych kości. Natomiast wygodny do spożycia w drodze, np. na trening, jest mleczny napój proteinowy Super Body Active, w poręcznym kartoniku z szeroką zakrętką. Można go spożywać przed, w trakcie lub po wysiłku fizycznym. Napoje proteinowe SBA zostały nagrodzone Złotym Medalem Międzynarodowych Targów Poznańskich 2021, przyznawanym produktom innowacyjnym, o najwyższej jakości, przygotowanym z myślą o potrzebach nawet najbardziej wymagających konsumentów.
Aby jesienią zadbać o swój organizm, warto również sięgnąć po mleczne produkty fermentowane. W asortymencie Mlekovity znajduje się m.in. serwatka DarPRO, która zawiera unikalny szczep probiotyczny L.plantarum PL4 i jest naturalnym źródłem witamin D, B6, B12 i B2 czy mleko acidofilne, zawierające, kultury bakterii fermentacji mlekowej oraz Lactobacillus acidophilus, a także witaminy D, B6 i B12. Na uwagę zasługują również jogurty pitne Dar Pure, produkowane bez dodatku cukru, bez laktozy i zawierające tylko 3 składniki: jogurt, owoce (aż 39 proc.) i owies. Linia tych jogurtów jest również laureatem tegorocznego Złotego Medalu Międzynarodowych Targów Poznańskich. KD